Ristiinan Apteekki

Brahentie 16, 52300 Ristiina | Ma-pe 9 – 18 • La 9 – 14 | 015 740 7700
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä suljettu

Kirkonkyläntie 17, 52830 Suomenniemi | Ti ja pe 10 – 14 | 015 666 470

Ristiinan Apteekki

Lähinnä Sinua.

Brahentie 16, 52300 Ristiina | Ma-pe 9 – 18 • La 9 – 14 | 015 740 7700
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä suljettu

Kirkonkyläntie 17, 52830 Suomenniemi | Ti ja pe 10 – 14 | 015 666 470

Palvelut

Reseptilääkkeet

Toimitamme reseptilääkkeet useimmiten heti ilman erillistä odotusta.  Sama farmaseutti tai proviisori ottaa reseptit vastaan ja huolehtii lääkkeiden toimittamisesta.  Tässä yhteydessä on hyvä tilaisuus keskustella ja kysyä lääkityksen liittyvistä asioista. Reseptit voi myös jättää apteekkiin ja tulla noutamaan lääkkeet myöhemmin. Apteekissamme on käytössä vuoronumerojärjestelmä.


Itsehoitovalmisteet

Olemme asettaneet valintahyllystöön tärkeimmät itsehoito- lääkkeet, sidetarvikkeet, ja perusvoiteet. Valikoimiimme kuuluu myös Aco, Vichy ja Widmer-apteekkikosmetiikkaa. Farmaseutit ja proviisorimme opastavat mielellään valmisteiden valinnassa.


Lääkekorvaukset ja rekisterit

Vähennämme lääkkeiden sairausvakuutuskorvaukset lääkeoston hinnasta KELA-kortissa olevien tietojen perusteella. Mikäli sairausvakuutuksen korvauksen piirissä olevien lääkkeiden kustannukset kalenterivuoden aikana ylittävät tuon summan korvaa Kela yli menevän osuuden siten että asiakkaan maksettavaksi jää 2,50 € jokaisesta lääkkeeestä ostokertaa kohti. Säilytämme apteekin tietojärjestelmässä tiedot toimitetuista resepteistä vuoden ajan. Asioidessanne uudelleen apteekissamme nämä tiedot nopeuttavat asiointianne ja tukevat apteekin lääkeneuvontaa. Rekisteritietojen avulla voimme myös havaita lääkitykseen kuuluvien lääkkeiden mahdollisia haitallisia yhteisvaikutuksia. Rekisteristä ei luovuteta tietoja ulkopuolisille.


Annosjakelu

Annosjakelu on Apteekkariliiton jäsenapteekkien tarjoama palvelu. Asiakas saa lääkkeensä apteekista annospusseihin pakattuina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jokaisella toimituskerralla asiakas saa annospussinauhan lisäksi apteekista ajan tasalla olevan lääkityskortin, josta käyvät esille käytössä olevat lääkkeet ja niiden annostelu.


Lääkevalmistus

Siitä huolimatta että reseptilääketoimituksistamme vain 0,2 % on apteekissa valmistettavia lääkkeitä haluamme palvella näitä valmisteita tarvitsevia asiakkaitamme.  Valtaosa lääkevalmistuksestamme on erilaisten voiteiden valmistamista.  Apteekissa valmistettavan lääkkeen toimittamiseen on syytä varata 3-5 työpäivää, koska valmistutamme tällaiset lääkkeet yhteistyökumppanillamme erillisessä sopimusvalmistusapteekissa.


Lääkejätteet

Apteekkiimme voi palauttaa kotitalouksien vanhentuneita ja tarpeettomia lääkkeitä sekä elohopeaa sisältäviä kuumemittareita. Apteekki toimittaa ne hävitettäväksi Fortum Oy:lle. Tablettimuotoiset lääkkeet tulisi poistaa  alkuperäisistä pahvipakkauksista, koska pahvin voi laittaa keräykseen. Tabletteja ei tarvitse irrottaa läpipainopakkauksista vaan ne voi palauttaa suoraan näissä blistereissä. Jodia ja elohopeaa sisältävää materiaalia sekä solunsalpaajalääkkeitä (sytostaatit) ei hävitetä lääkejätteen mukana vaan ne käsitellään erikseen. Jodipitoisia valmisteita löytyy esim.tuotemerkeillä Betadine ja Jodix. Näitä valmisteita ei pidä sekoittaa muun lääkejätteen joukkoon. Injektioneulat sekä insuliinipiikit pyydämme pakkaamaan tiiviiseen ja kovaan astiaan, mieluiten kannelliseen lasi- tai muovipurkkiin. Nestemäiset lääkkeet, salvat ja suihkepullot voi palauttaa alkuperäispakkauksissaan.